Velkommen tilbage til Bjørn Wiinblads forunderlige univers

Velkommen tilbage til Bjørn Wiinblads forunderlige univers

Efter mange år i skyggen står Wiinblad nu overfor at blive revitaliseret.

wiinblad_signatur_black2Skærmbillede 2014-06-13 kl. 20.22.35

Ovenstående billede er hjemme fra Stine, hvor denne gamle, cylindriske vase har vundet indpas og mikses på fineste vis sammen med Lyngbyvaserne, så det skaber et moderne udtryk. Tendensen er nemlig den, at Wiinblads produkter så småt er begyndt at dukke op i de trendy hjem igen, efter mange år i skyggen.

Den trend vil få endnu mere liv, nu hvor Bjørn Wiinblad står over for at blive revitaliseret som brand af Rosendahl Design Group.

Vi har ønsket at genskabe Bjørn Wiinblads unikke univers og stemning, men for alt i verden ikke kopiere originale motiver én til én. Vi har transformeret hans værker, “klippet og klistret” og på den måde rekonstrueret nye motiver i Wiinblads streg, der passer til vores tid og skaber en ny tiltrængt fortælling om Bjørn Wiinblad. Fortæller Merete Lykke, der er kreativ direktør for Rosendahl. 

Fotor0613202623

Kvinderne er gennemgående i Wiinblads univers og produktion. Kvinderne har mange følelsemæssige nuancer, og deres øjne – og ikke mindst blik – er altid særlige. De kigger som regel åbent og nysgerrigt, men også nedslået, sørgmodigt og mystisk.

290414_029

Sortimentet, som lanceres til efteråret 2014, består af bakker, dåser, serveringsbræt, lysestager, vaser, urtepotteskjulere, skåle, termokopper og krus. Rosendahl har valgt at følge Wiinblads kendemærke og navngiver derfor produkterne med smukke feminine navne.

290414_009

Den danske mulitikunstner Bjørn Wiinblad blev født i København i 1918. Han viste meget tidligt talent for at tegne, og han kom som 17-årig i lære som typograf.  Efter han var udlært blev han straks optaget på Det Kgl. Kunstakedemi. Han døde i 2006, men er til stadighed internationalt berømt for sine karakteristiske arbejde, hvor livsglæden danser igennem alle produkter.

Skærmbillede 2014-06-14 kl. 16.33.57Fotor0613205545

Jeg har haft fornøjelsen af at se det fulde sortimentet, hvilket jeg har glædet mig meget til. Måden, der er leget med moderne materialer og former med det meget karakteristiske mønster, er spændende! Jeg er særligt vild med termokopperne og serveringsbrættene i birkefiner  – kreativiteten er virkelig i højsædet! Det er produkter, hvor man kan knytte en unik designhistorie! Selvom man ikke kan lide mønstret, kender de fleste alligevel til den unikke historie om Bjørn Wiinblad. Rosendahl formår at annektere Wiinblads legesyge tilgang og jeg er glad for, at vi atter kan nyde synet af det livsbekræftende mønster. Produkterne forventes at kunne findes i butikkerne i slutningen af september.

De bedste hilsner fra Lars.

290414_022

Vi er vilde for at høre, hvad du synes om den nye kollektion. Har du traumer fra dit barndomshjem eller glæder du dig til at produkterne lander i butikkerne? Kommenter og få en dialog i gang!

 

Bloglovin-Button-1

8 kommentarer

 • Happy Mountain

  Hihihi… Karina….du har ret…det ville være smadret nu… 😉 Ingen grund til ærgelse 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Ærgrer mig over alle de ting jeg smed ud for 15 år siden – de havde nok været en lille skilling værd nu – men på den anden side så er jeg flyttet 4 gange i mellemtiden – så det var nok røget før eller siden ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Endelig kan jeg finde de gamle vaser frem fra bunden af skabet 🙂
  Kan huske fra min barndom, at min faster havde ALT og jeg mener alt med Wiinblad, har brugt utrolig mange timer på at se på de forskellige motiver og opdigte en masse historier ud derfra
  Kh Anja

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Wauw wauw wauw!
  Jeg har alle dage været vild med Wiinblad, så jeg kan nærmest ikke vente med at få fingre i de nye produkter. 🙂 Hvor er det bare smukt.
  Nu ved jeg, hvad jeg skal ønske mig de næste mange mange fødselsdage. 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Happy Mountain

   Jeg glæder mig virkelig også til at se tingene live og til at holde dem i hånden…. 🙂 Kh Stine

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Møller

  Jeg er vild med din styling af vasen, Stine!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Happy Mountain

   1000 tak Anne – jeg er så glad for den gamle fine vase 🙂 Og med rette styling, bliver den bare ekstre fed! ;o) Kh Stine

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Velkommen tilbage til Bjørn Wiinblads forunderlige univers