high on design - low budget

Hjemme hos Maria / @m_lykke_

LIVING er stedet hvor vi vil vise nogle skønne, personlige og lækre hjem frem. Vi håber, at her bliver masser af inspiration at hente.

Det er nu tid til endnu en rundvisning i et lækkert hjem i Danmark. Denne gang besøger vi vores Instagram-veninde Maria, som bor særdeles stilrent, men også spændende og anderledes.

Maria har taget billeder og skrevet tekst…. se med! Vi er vilde med hendes hjem…

hus

1. Halvanden-plans villa opført i minimalistisk design. Færdigbygget december 2009.

stue

2.  Stue med billedvæg. Sofaborde fra ViaCph og yndlingsvaserne fra Muuto, som går igen flere steder i huset.

stue3

3. Udsigten fra vores rå trappe og ned i stuen. Hyggehjørnet har fået kant og personlighed af den unikke træklods fra By Loth.

stue4

4. TV møblet er speciallavet hos et køkkenfirma. De valgte låger, er de samme som i køkken, bad og bryggers – dog er der valgt anden træsort i stuen.

koekken3

5. Køkkenalrum med skønt lysindfald og udsigt til skov, sø og marker. Den store køkken-ø er hvid så den virker let og luftig i rummet med de store panoramavinduer. Corian-bordpladen er tynd for at forstærke dette lette udtryk. Hvidevarerne fra Miele er holdt i samme serie både i køkken og bryggers, hvilket ligeledes er med til at binde huset sammen.

Sove_bad

6. Kig ind til vores kombinerede sove/bade rum fra stuen.

sovebad

7. Samtalerum eller velværerum. Kombineret bad/soverum med skønt lysindfald fra panoramavinduer samt udsigt til skov og marker. Bag spejlvæggen gemmer sig i venstre side en stor rainshower, mens der i højre side gemmer sig et toilet. Skydedøren giver direkte adgang til walk-in closet.

Bad

8. Badekarret i vores bad/soverum bliver brugt dagligt. Karret har ekstra dybde og længde således der kan fyldes rigeligt vand i uden at det flyder over og samtligt sagtens rumme en familie på 3. Rullebordet fra Normann Copenhagen er her brugt som sengebord.

b+©rnev+ªrelse

9. Vores datters legeværelse på næsten 20 m2 er holdt i lyserøde-nuancer. Vasketøjsposerne fra House Doctor er perfekte til opbevaring af legetøj.

lillebad2

10. Det lille badeværelse har ingen vinduer, men  store ovenlys-vinduer kompenser herfor.

 

VI HAR  FORBINDELSE MED BOLIGREPORTAGEN STILLET MARIA NOGLE SPØRGSMÅL OM BL.A. BOLIGINDRETNING, SMAG, DESIGN MV. SVARENE KAN SES HER:

1.  Jeg vil beskrive min stil som værende enkel og meget ‘clean’. Det simple rene udtryk har for os været alfa og omega både i ?skabelsen? af huset samt i den efterfølgende indretning deraf, så det er bestemt ikke en tilfældighed. For at det dog ikke skal virke for hårdt, så forsøger jeg hele tiden at bløde det minimalistiske udtryk op med få, men for mig rigtige pynteting samt personlige detaljer, som fx billeder af min datter. Min stil er ligeledes ‘ren’ på den måde, at jeg har søgt så mange gennemgående løsninger som muligt, fx er alle vores bordplader og alle vindueskarme i Corian, trappe og balkon fra samme lokale smedefirma, entremøbel og tv-bord speciallavet hos køkkenfirma i samme træsort og vi har valgt samme model låger/skabe/skuffer i bad/bryggers og køkken. Alle disse gennemgående løsninger skaber tilsammen et rent look, men også den sammenhæng, som for mig er nødvendighed.

2. At skulle vælge mit favoritrum er utroligt svært, i og med vi selv har været med til at designe vores hus, hvorfor alle rum i princippet er mine drømmerum. Vil dog især fremhæve to, nemlig vores store køkken-alrum samt vores bad/soverum. Køkken-alrummet er en klar favorit, fordi det er det største og mest benyttede rum, og dermed udgør hjertet i huset. Såvel lysindfaldet fra vores store vinduer som vores udsigt til skov og sø, er fra dette rum helt unik og kombineret med udgangen til balkonen, så er det automatisk bare her man opholder sig størstedelen af tiden. Det er her vi samles både i hverdagene og når vi har gæster. Ligeledes er rummet indrettet med meget få og simple pynteting, således at køkkenet med dets store køkken-ø samt spisebordsmøblerne i sig selv bliver det bærende i indretningen ? og det er lige netop denne enkelhed vi elsker. Dog kan jeg heller ikke komme uden om vores kombinerede bad/soverum, hvorfra der er connectingdoor til walk-in. Der er lagt så meget arbejde i dette rum lige fra skitseplan og til det endelig resultat – sammen med arkitekt og byggefirma har vi således lagt et stort arbejde i først at researche og efterfølgende vurdere og optimere for at få skabt et førsteklasses funktionelt rum. Inspirationen til rummet har manden herhjemme fået fra diverse messer og målet har været at skabe et unikt og funktionelt rum med førsteklasses hotelværelses-stemning, hvilket er lykkedes ham til fulde på den måde at rummet ikke kun ser pænt ud men også fungerer perfekt ift. udluftning/ventilation mm. Tror ikke man kan sætte sig ind i hvordan det føles og fungerer uden at have oplevet det.

3. I forhold til mit yndlingsdesign så er det bestemt ikke entydigt. Generelt vælger jeg tingene til vores hjem ud fra, hvad der passer ind og ikke efter, hvem som har lavet dem. Omvendt så vil opmærksomme sjæle nok bemærke, at jeg har utroligt mange af de samme ting som fx kubus-stagerne fra By Lassen, Muuto-vaserne og Ferm-wirebaskets, men det skyldes udelukkende, at dette er ting, som i design er utroligt enkelte og lette og derfor passer godt ind flere steder i vores hjem, så hvorfor ikke købe mere af det samme, som fungerer i stedet for at lede efter andet. Jeg vil ej heller lægge skjul på, at jeg er en stor fan af dansk design som Hay, Ferm Living, Royal Copenhagen med flere, hvilket også skinner igennem i indretningen herhjemme. Jeg køber dog udelukkende ting fra nævnte brands, hvis de passer ind i mit hoved og vores hjem og er ikke bange for at vælge knap så kendte danske designs som fx ByLoth og Via Cph. – snarere elsker jeg de unikke løsninger, som mange af de mindre brands kan tilbyde.

4. Mit favorit møbel ? jeg har flere. Men mine Eames DSR er helt klart en favorit. Vi har gennem de sidste mange år haft dem i hvide, men har fornylig skiftet dem ud med samme model i sort, som meget snart byttes ud med modellen med sort sæde og sorte ben for at understrege det sort/hvide udtryk i køkken-alrummet. At vi igen vælger samme stole, skyldes udelukkende det faktum, at man sidder fantastisk godt i dem, hvilket er et krav, da vi både i hverdagene og ved festlige lejligheder altid er bænket omkring spisebordet. Min trappe er ligeledes en favorit og ja måske ikke et møbel, men på den måde den indgår i vores hus på, så er den for os et møbel. Den er specialdesignet til netop vores hus af et lokalt smedefirma.

5. Jeg ville virkelig gerne sige, at jeg inspireres af boligmagasiner som Bo Bedre og Boligmagasinet, men det ville være løgn. Virkeligheden er nemlig, at jeg godt nok abonnerer på begge blade, men kun yderst sjældent har tid til at læse dem og tit kun får skimmet forsiden før næste blad i rækken dumper ind ad døren. Min inspiration finder jeg derfor i højere grad på sociale medier som IG og boligblogs som homesick.nu og decor8blog.com ? udelukkende fordi disse digitale platforme altid er tilgængelige og ikke kræver samme engagement som det at sidde og læse et blad.

6. Mit næste indretningsprojekt er flere. Jeg mangler lige det sidste i vores bad/soverum, som forhåbentligt skal piftes op med hylde fra ByLoth, nye posters og sengelamper. Ligeledes er jeg netop påbegyndt en re-do af min datters soveværelse ? her skal alt laves om eller skiftes ud, således at rummet i udtryk passer til en på 2 år snarere end en baby. Har dog taget hul på det i den lette ende med udskiftning af sengerand og nyt puslebetræk, hvoraf jeg har købt begge dele hos nogle skønne IG-piger. Derudover er vores nuværende kontor et stort projekt i sig selv ? det er slet slet ikke som jeg ønsker. Lige nu ligner det faktisk mere et mandeværelse med jagttrofæer og vinkøleskabe en mas, så målet er at få skabt et brugeligt kontor uden at smide for meget af mandens ting ud ? det er i sig selv er noget af en opgave, derfor er jeg pt. stadig på tegnestadiet her. Sidste men bestemt ikke mindste indretningsprojekt er vores have, som i øjeblikket bare består af en græsplæne ? her er vi lige nu i samarbejde med en havearkitekt i gang med at få skabt den helt rigtige have til netop vores hus. Listen over indretningsprojekter her på matriklen er således lang og samtidigt med, at der på ønskesedlen også står ting som lamper til stuen, ja så bliver det ikke i år vi bliver færdige. Det er helt ok, for vi vil ikke gøre noget halvt eller gå på kompromis med vores ønsker – og når min tålmodighed nogen gange svigter ift. at der jo også skal spares op til det helt rigtige, så har jeg heldigvis en mand, som kan minde mig om det 😉

7. Mit drømmehjem svarer faktisk meget godt til vores nuværende hus, som vi selv har været med til at tegne og indrette på alle niveauer og derfor i høj grad opfylder vores drømme. Vi har dog en drøm om at bygge igen ? engang. Dog er både manden og jeg enige om, at vi sagtens ville kunne bygge et hus magen til igen.

 

HUSK AT I KAN SE MANGE FLERE FEDE BILLEDER PÅ INSTAGRAM UNDER BRUGERNAVNET @m_lykke_
VI VIL GERNE SIGE 1000 TAK FORDI DU VILLE VÆRE MED OG FORDI DU LUKKEDE OS IND. EFTER VI HAR LÆST DINE TEKSTER OM OVERVEJELSERNE BAG HUSETS OPBYGNING/INDRETNING, ER VI BLOT BLEVET ENDNU MERE VILDE MED DET… 🙂

KÆRLIG HILSEN
STINE & LARS

3 kommentarer

 • Nanna-Kristina

  Super hyggeligt indlæg! Nyder at følge med☀️☀️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine/@trines__

  Skøn skøn læsning – dejlig inspiration er der altid at finde hos @m_lykke_ som jeg selvfølgelig følger på IG 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dejlig rundtur hos altid søde Maria:)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

high on design - low budget