Frederiksberg Snedkeri gør det igen...

Juleborde anno 2014

Historier fortalt gennem kongeligt porcelæn

At dække et smukt bord for gæster og familie er en glæde til alle årets tider, men allermest til jul. Når dagene bliver kortere, der bliver mørkere og koldere derude, så ved vi, at julen nærmer sig – og dermed også tiden til Årets juleborde fra Royal Copenhagen. Vi har taget et kig nærmere på dem og fundet vores favoritter. Billederne er lånt af Royal Copenhagen.

I år har ambassadører for Julemærkefonden, heriblandt Ole Henriksen, Anne Glad, Thomas Evers Poulsen, givet deres bud på, hvordan julen kan serveres med plads til genbrug , fortryllelse og harmoni . Deres opdækninger afspejler deres energi, charme og humor, men det er samtidig plads til smukke traditioner.

Thomas Evers Poulsen Julebord

Igennem 51 år har Royal Copenhagen ladet særligt indbudte stå for en serie juleborde i forretningen på Amagertorv. Udstillingen er blevet en af Københavns vigtigste julebegivenheder. Flere hundrede tusinde kigger ind år efter år, og for rigtig mange er det blevet en tradition, at julen starter med at se årets juleborde hos Royal Copenhagen.

Her er det Thomas Evers Polsen, der har dækket op til festlighederne med krystal – og mon ikke han byder op til dans, når middagen er ovre? En frisk kombination af de helt traditionsrige blomsterdekorationer med røde lys og silkebånd og det meget moderne Sort Mega Riflet. Stellet har skrevet designhistorie og er et bevis på, at traditioner godt kan tåle at blive udfordret.

Ole Henriksen Årets julebord RC 201410003796_10152411662161456_3034514094174278799_o

Her er det Ole Henriksen, der har givet sit bud på et julebord. Det smukke bord er dækket med Musselmalet Riflet, og Musselmalet halvblonde i al sin pragt, som Ole voksede op med. Med næsten dekadent elegance er bordet og vinduerne pyntet med kæmpe blomsterdekorationer, og en kæmpe granguirlande snor sig igennem rummet. Enkelt, traditionsrigt og indbegrebet af dansk jul! Uden tvivl en af vores favoritter.

Anne Glad Julebord RC Anno 2014

Til sidst vil vi vise, hvordan Anne Glad dækker op, når hun invitere til julefest. Bordet er inspireret af Dronning Margrethes farverige julemærke fra 1970 ?Juleforberedelser i Engelsborg? Hun er vokset op i et hjem, hvor der blev samlet på julemærker og særligt det fra 1970 har haft særlig betydning for Anne.

Hun har forstørret julemærket og lavet et engleslot. Hun har anvendt det nyeste skud fra stammen – Blå Riflet, der med sin matte overflade næsten sender tankerne tilbage til 70’erne stentøj. Hun har samtidig pyntet med de smukke kopper fra Flora. En skæv, men sjov og hyggelig opdækning. Bordet rammes inde med orange stole og bænke, der indikere, at der altid er plads til én mere.

Juleborde anno 2014

Vi elsker traditioner og hygge og synes at årets juleborde afspejler begge dele meget smukt. Nu er julen for alvor på vej – og vi drømmer videre om, at vi en dag må dække Årets Julebord hos Royal Copenhagen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Frederiksberg Snedkeri gør det igen...