Formland over al forventning

#pauseforharmony Iittala x Issey Miyake

Hvad sker der, når to mestre i tidsløst design fra hver sin side af verden mødes og samarbejder om en luksuskollektion? Og hvordan fusioneres skandinavisk design med den japanske designfilosofi? I sidste uge var vi til lanceringen af en kollektion med fokus på naturen, håndværk, enkelt design, ny teknologi og som samtidig bidrager til at skabe harmoni i dagligdagen.

IMG_3350

Det er naturligvis den internationalt anerkendte designer Issey Miyake fra Japan, der har indgået et samarbejde med finske Iittala og sammen har de skabt en serie af keramik, glas og tekstiler til hjemmet.

Iittala og Issey Miyake er ideelle partnere, da de to brands har fælles værdier og designfilosofier. Iittala excellerer i tidløse designikoner, mens Issey Miyake er et globalt brand, der er berømt for innovativt tøj, som rækker videre end mode og tendenser.

2

De to brands har altid været trofaste over for deres filosofi omkring tidløst design og kreativ tænkning. Og så er tradition, funktionalitet, håndværksmæssig kvalitet og brug af innovative materialer og metoder kodeord i deres designarbejde”, udtaler Harri Koskinen, designchef hos Iittala.

iittala-issey-miyake-bag-keys

Den japanske inspiration har været en væsentlig forudsætning for dansk kunst, design og arkitektur i det 20. århundrede. Og der er fortsat meget inspiration at suge til sig fra landet mod øst.

Det helt enkle designformsprog finder man både i Japan og Finland. Alligevel har japanerne en komplet anden livsanskuelse og kultur, end man ser andre steder. Konstant opfordres vi til at yde mere og leve hurtigere. Derfor er det vigtigt, at vi kan samle fokus omkring de mange funktioner, vores hjem har og lære at slappe af. Eksempelvis formår japanerne, trods lange arbejdsdage at finde roen ved at dyrke de gamle traditioner.

3

Den japanske livsform er desuden udpræget æstetisk, ceremoniel og stiliseret. Der skabes skønhed i de mindste detaljer. Iittala x Issey Miyake-boligkollektionen omfatter 30 produkter. Den taktile leg mellem tekstiler og femkantede glas- og keramikgenstande indbyder til at røre ved materialet, mens farverne er inspireret af det spirende forår og blomsterflor.

Skærmbillede 2016-03-06 kl. 20.23.12

Siden slutningen af 1980’erne har Issey Miyake været kendt for de originale folde- og plisseringsteknikker i modeverdenen. Det afspejler sig i kollektionen med bordløbere, et multifunktionelt net, puder og dækkeservietter, der alt sammen indbyder til at fordybe sig.

Når du kommer hjem og lægger dine nøgler på blomsten på bordet, er det et ritual, der kan lede tankerne væk fra arbejdet og tilbage til dit hjem, ligesom en beslutning om at tænde et fyrfadslys er et stille løfte til dig selv om, at du nu vil slappe af i de par timer, lyset brænder. Vi kan lære meget fra den japanske kultur i vores hektiske hverdag og de æstetiske produkter fra Iittala x Issey Miyake indbyder til at trække stikket og finde indre ro og balance.

Se hele kollektionen på pauseforharmony.com

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Formland over al forventning