Indret med naturens materialer

Royal Copenhagens hyldest til Aarhus

2017 i Aarhus bliver et år fyldt med oplevelser, begivenheder, nye og tværgående samarbejder på tværs af kulturer, byer og mennesker. Det er nemlig året, hvor byen er valgt til at være Europæisk Kulturhovedstad. I den forbindelse forenes kunst, glasur og porcelæn i poetisk stævnemøde, når Royal Copenhagen hylder byens status som Europæisk Kulturhovedstad i 2017 med en række unikavaser af kunsteren Mette Hannemann.

jbp5036_royalcph_hannemann_portraet_175Et nyt samarbejde mellem kunsteren Mette Hanneman og Royal Copenhagen har ført til en serie af unikavaser i porcelæn, hvor Mette har brugt en unik airbrush-teknik, som oprindeligt blev udviklet i 1884. Nogle af vaserne har udgangspunkt i ældre Royal Copenhagen forme, som de Art Nouveau-vaser Arnold Krog i sin tid dekorerede sine fisk, åkander og andre naturscenarier på for virksomheden. Værker der blev meget vigtige for Danmark og Royal Copenhagens profil internationalt i sidste halvdel af 1800-tallet. Ledsaget af historiens vingesus, forener hun fortiden og nutiden på en raffineret og poetisk måde.

jbp5036_royalcph_hannemann_0024Med de nye unikaværker har Mette Hannemann videreudviklet den oprindelige air-brushteknik og dermed skabt mulighed for dekorationer med sjælden dybde. Hun har arbejdet i blå underglasurfarver og tager udgangspunkt i naturscener, blomster og fugle med en smuk akvarelteknik, hvor motiverne opløses af vand. På den måde er der fremkommet en magisk dynamik mellem det helt naturalistiske og det helt opløste på hvert enkelt værk.

“Mette har en helt særlig poetisk udtryksform. I mødet med Royal Copenhagens underglasursteknik, som hun behersker helt ekseptionelt, fremkommer de fineste værker med en nærmest æterisk skrøbelighed.” Fortæller Niels Bastrup, der er Kreativ Direktør ved Royal Copenhagen.

jbp5036_royalcph_hannemann_portraet_222Mette Hannemann har udført de smukke blå underglasur blomsterdekorationer med den særlige airbrushteknik på både store vaser, hvis originale former stammer fra fabrikkens gemmer, samt på et antal vaser i den nye riflede vaseform. De smukke vaser koster fra DKK 1.900 og kan kun købes i Royal Copenhagen Concept Store Aarhus – tag eventuelt en aftentur på Store Torv og se de flotte vaser i vinduesudstillingen, hvor der ligeledes hænger et maleri af samme kunstner.

D. 15. juni løftes sløret for endnu en specialproduktion af Mette Hannemann ved en event i Royal Copenhagens Flagship Store på Amagertorv 6 i København, hvor hovedfokus har været stel- og serveringsdele.

jbp5036_royalcph_hannemann_0014

Photo credit: Royal Copenhagen

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Indret med naturens materialer