Godt nytår fra Happy Mountain!

Velkommen indenfor hos Stine!

Ny nordisk stil

Hvis der er nogen, der har rendyrket tidens cool nordiske stil, er det indretnings-bloggeren Stine Andsbjerg. Det kan da godt være, at hun skifter spor en gang i fremtiden. Men lige nu gælder det kontrasterne: Råt og nordisk mod det fine og klassiske.

064Sort som natten; knivene på væggen, salt – og pebersættet, espressomaskinen og tekanden på bordet. Imellem dem knejser smukke klassikere sig: Store musselmalede skåle og krukker, en sukkerskål fra Mågestellet og en hvid og stilren, dog romantisk, kongelig porcelænskop. En typisk opstilling i 37-årige Stine Andsbjergs nordisk inspirerede hjem.

162

“Jeg elsker de klassikere, der er så stilrene, at jeg kan forme dem i nye retninger, når jeg får nye impulser” fortæller månedens bolignavn.

Vi besøger Stine Andsbjerg i hjemmet i Hjortshøj ved Aarhus. Her bor hun sammen med sin mand og tre børn. Til daglig arbejder hun i ejendomsmæglerbranchen, men når hun har fri, er der indretning på tapetet.

stineIndretnings-soulmates

Sammen med en anden indretningsentusiast, Lars Birklykke, er hun et kendt ansigt på de sociale medier. Under navnet @andsbjerg har hun 4500 følgere på Instagram. Her viser hun billeder fra hjemmet og giver boligtips i håbet om at inspirere sine følgere.

“Det er gået stærkt, og jeg fornemmer at mine opslag rammer noget i tidsånden. Foruden mine mange billeder er der også en særlig stemning på min profil. Vi har en form for åben kaffeklub, hvor vi giver gode råd og hyggesnakker om fedt interiør og styling” siger Stine. For snart et år siden supplerede Stine Instagram-profilen, og sprang ud som blogger sammen Lars Birklykke under navnet Happy Mountain (www.happymountain.dk)

“Vi mødte hinanden på Instagram. Og selvom der ved første øjekast ikke er mange ligheder mellem os, var det tydeligt, at begge vores hjerter banker for nordisk design og håndværk med historie.”

007High on Design

Det er kun et år siden, at de to satte sig ned med en kop kaffe og besluttede sig for at slå kræfterne sammen. Først på bloggen, siden på Instagram (@happymountain.dk) og facebook. Udover at navnet er en fri oversættelse og sammenskrivning af de tos efternavne, refererer det også til deres indstilling til design og indretning. Det skal være toppen af den stil, de to elsker så højt.

“Vi værner om vores DNA, og er derfor kritiske. Vi holder en ret stringent linje i forhold til den nordiske æstetik, som vi sværger til. Både den rå og naturlige, såvel som den helt klassiske.” understreger Stine.009

Nordisk hjem

Det gælder selvfølgelig også, når man ser rundt i boligbloggerens eget hjem. Stine fortæller, at det selvbyggede hus er blevet præcis, som hun og manden havde ønsket. Siden 2012 har de boet i den 150 kvadratmeter store kvadratiske bolig i ét plan. Man tænker automatisk på nogle af de gamle, danske arkitektnavne, når man går rundt i de hvide funktionelle rum, stiligt indrettet uden slinger i valsen efter det ny nordiske tilsat klassisk design.

“Min stil flytter sig altid, men tendensen er, at den bliver mere og mere rå, og der passer den ny nordiske stil rigtig godt ind.”

025 (2)Naturen indenfor

Med det ny nordiske mener Stine bl.a. tendensen med at bruge naturmaterialer i sin indretning. Det kan være store træstubbe brugt som skammel eller som sengebord i soveværelset. Vinterens grene skaber flere steder dramatisk effekt i rustikke vaser. Levende lys blafrer i hjemmelavede olielamper i keramikflasker, som nogen af os måske husker fra vores barndom.

“Jeg har faktisk fundet dem hos min mor”  siger Stine, og fortæller videre, at netop de gamle keramiske flasker i de brunlige nuancer er et stort hit efter hun viste, hvordan man kan gøre dem til en charmerende lyskilde. Det samme gælder de gammeldags grønne glasflasker. Der optræder også flere steder i hjemmet opsatser med grene og marmor.FotorCreatedTekst af: Camilla Lærke Mors

Tekst og billeder er bragt i  A Magazine i december 2014. A Magazine er et trendsættende magasin til kvinder mellem 25 og 50. Et drømmende univers bestående er alt, hvad hjertet kan begære indenfor Mode, Skønhed, Bolig, Rejser og Livsstil. A Magazine udkommer hver 3. måned med et oplag på 20.000 stk.

Skærmbillede 2015-01-07 kl. 21.49.08

8 kommentarer

 • Er helt pjattet med jeres brug og mix af materialer og former, der spiller op til hinanden.
  Det organiske bløde træ mod det hårde og glatte glas/keramik, som grenene i glasvasen på badeværelset eller når træstuppen møder det stilrene sofabord, flot og dejligt at se på.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanette/Jeanetteshome

  Stine har et smukt hjem med en skøn stil, og så er hun noget af det sødeste, og tager de lækreste billeder

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Så smukt hos Stine! Rigtig flot artikel 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna-Kristina Jørgensen

  Fantastisk, intet mindre end fantastisk beskrevet. Det er så velskrevet, præcist og personligt. Dejligt at få et endnu større indblik i dit liv og jeres hjem Stine

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Godt nytår fra Happy Mountain!