Små rum - store tanker

Poul Kjærholm: smukke tidløse linjer, der nærmest svæver.

Fritz Hansen Poul Kjærholm Poul Kjærholm designede minimalistiske og tidsløse møbler, hvilket gør at hans møbler stadig i dag ser ud, som om de er designet i går. Der er ikke gået på kompromis med hverken materiale eller form. Når vi tænker på dansk klassisk møbelkunst er det ofte møbler forarbejdet i træ. Poul Kjærholm brød med træets dominans og kastede sig i stedet over stålet med samme kunsteriske kvalitet. Fokus er urokkeligt på æstetik, komfort og holdbarhed – og nu også til en mere overkommelig pris. Fritz Hansen lancerer nemlig for første gang PK80 daybed og PK33 skammel i kanvas.

Fritz Hansen PK80 OG PK33 Canvas“Det er materialernes eget sprog jeg søger at udtrykke.”
Poul Kjærholm

Poul Kjærholm fandt det meste af sin inspiration i naturen og det naturlige ufarvede kanvas komplimenterer smukt hans design filosofi. Det naturlige kanvas stof er et uhøjtideligt materiale, som giver de to ikoniske Poul Kjærholm klassikere en nyt karakteristisk særpræg, som passer super flot ind i den nordiske indretning.

Gennem hele sin karriere, lykkedes det Poul Kjærholm at oversætte værdierne om enkelthed og kærligheden til naturen til enestående og unikke møbler, udelukkende drevet af hensynet til materialer og kvalitet. Den enestående kvalitet er ofte gemt i detaljerne. Det nye materiale som er valgt til PK80 og PK33 er ingen undtagelse for dette. Tværtimod, så er det kompromisløs kvalitet hele vejen igennem. Hvad synes du om det nye materiale?

Læs mere her: www.fritzhansen.com

Hvem var Poul Kjærholm?
Poul Kjærholm(1929 – 1980) blev uddannet snedker i Hjørring i 1949. Derefter tog han afgang fra Kunsthåndværkerskolens Møbelskole i 1952 og blev herefter lærer samme sted 1952-1956. Han var ansat et års tid hos Fritz Hansen og blev så lærer på Kunstakademiet, siden lektor i 1959 og senere efterfulgte han både Kaare Klint og Ole Wanscher som professor i 1976. Han var medlem af akademirådet i perioden 1962-1971.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Små rum - store tanker