Poul Kjærholm: smukke tidløse linjer, der nærmest svæver.

Hjemme hos Lars: 44 m2 hybel med designklassikere

Lørdag den 28. marts 2015 publicerede iBOLIGEN.dk boligreportagen om Lars Birklykke, medstifter af Happy Mountain. Siden da har over 72.000 læst artiklen. iBOLIGEN.dk er nordens største onlinemagasin og distribueres hver måned til over 2,2 mio. unikke brugere. Siden 1 januar 2013 har mediet haft knap 70 millioner sidevisninger.Læs eller genlæs reportagen her.

Af: Trine Nørgaard

I en af landets første passivboliger besøger vi boligentusiasten, Lars Birklykke, der med sine 21 år har en uovertruffen interesse for design og indretning.

Lars BirklykkeBoligentusiast til fingerspidserne 
Interessen for indretning har altid været der, men i løbet af det sidste år er fanskaren på Instagram vokset eksplosivt. En af årsagerne hertil er, at han sammen med makkeren, Stine Andsbjerg, lancerede boligbloggen ?Happy Mountain?. Foruden at blogge konsulterer virksomheden i indretning, styling og produktudvikling.

Navnet er en fri oversættelse og sammensmeltning af makkerparrets efternavne og refererer til deres indstilling til design. Det skal være toppen af den stil, de to elsker så højt.

Lars BirklykkeSamspillet mellem de delikate sorte blonder, rå trætallerkner (muubs)En ramme af klassisk design
Indretningen i den åbne lejlighed er opbygget med klassiske grundelementer, så han let kan skifte udtryk. Det er blandt andet klassikere som Arne Jacobsen og Piet Hein, der mikses med arvegods, loppefund og rå naturelementer.

“Som boligblogger er det vigtigt hurtigt at kunne skifte stilretning. De tidsløse designklassikere giver mig mulighed for at trække dem i nye spændende retninger afhængig af tidens trends. Lige nu higer jeg efter det autentiske og jeg synes, at kontrasten mellem det fine og klassiske mod det rå og nordiske er helt unik og meget personlig” lyder det fra Lars.

Lars Birklykke3.jpg.axdSlow nordic
Lars betegner sin stil som ?slow nordic?, hvor naturen får lov til at spille en essentiel rolle. Han udtaler i den forbindelse: ?Den lille lejlighed sætter nogle særlige krav til praktiske løsninger og ordenssans; derfor er jeg nødsaget til at fokusere på den simple livstil. De ting, jeg omgiver mig med, skal give mening for mig?.

Lars Birklykke6.jpg.axd

Han ser det lidt som et opbrud mod det grænseløse forbrug og foretrækker i stedet møbler og brugsgenstande, der bærer på en unik historie og fremkalder følelser.

De historiske elementer danser så fint sammen.

“Min stil tager afsæt i de gamle nordiske traditioner med fokus på det enkle og det funktionelle. Min passion for Royal Copenhagen startede i en alder af 12, hvor jeg tog min sparegris under armen og købte min første middagstallerken. Vitrineskabet i køkkenalrummet fungerer som rummets hjerte og jeg bruger meget tid på at se, hvor fint de historiske elementer danser sammen” fortæller Lars, der sidste år blev udnævnt brand ambassadør for den respekterede danske virksomhed.

Lars Birklykke7.jpg.axdFristed
Lars anser sit hjem for at være en lille hule, som er hans fristed. “Det er her jeg arbejder, men det er også her jeg hiver stikket ud, samler energi, inspiration og slapper af. Min lejlighed har trods de få kvadratmeter mange funktioner og er meget fleksibel. Men hvem siger også, at det er kvadratmeterne, der gør dig lykkelig?” spøger Lars afslutningsvist.

Lars Birklykke9.jpg.axd

LARS´S FEM BEDSTE INDRETNINGSTIPS:

1. Indret dig med møbelklassikere i neutrale farver. De gør det nemt at trække din stil i nye spændende retninger.
2. Vær ikke bange for at mikse materialer og skab fede kontraster.
3. Bring naturen indenfor. Rå træelementer tilfører hjemmet varme og personlighed.
4. Jagt unikke loppefund; det skaber personlighed og karakter til dit hjem.
5. Lad dig ikke påvirke af, hvad indretningsmoden siger. Hvis du vil have et personligt hjem, skal du turde at gå egne veje.

Lars Birklykke5.jpg.axd

TRE HURTIGE SPØRGSMÅL TIL LARS:

1. Hvordan startede din passion for boligindretning og interiør?
Jeg har ligeså længe jeg kan erindre haft en interesse for indretning og ikke mindst dansk design. Jeg var blandt andet 11 år, da jeg købte min første Arne Jacobsen stol for mine sparepenge.

2. Hvordan vil du beskrive din indretningsstil?
Min indretningsstil tager afsæt i de nordiske designtraditioner. Et miks af noget nyt og noget gammelt. Jeg ser mit hjem som et postkort fra det kolde nord. De ting, jeg indretter mig med, fortæller en historie. Jeg værdsætter det rå og maskuline univers, hvor kontrasterne er mange og hvor naturen får lov til at spille en dominerende rolle.

3. Hvor finder du inspiration til din indretning?
Jeg søger meget inspiration på Instagram og ikke mindst af fælleskabet, der er derinde. Derudover på Pinterest, blogs, interiørmesser og i boligmagasiner. Naturen er en af mine største inspirationskilder – ligesom jeg også inspireres af at male.
Det vigtigste er, at man er åben overfor nye indtryk og kan lade fantasien lege.

 ___________________________________________________________________

Du finder reportagen på iBOLIGEN.dk her: bit.ly/1EJCyxp 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Poul Kjærholm: smukke tidløse linjer, der nærmest svæver.