BY LASSEN FINALIST

Månedens designer

SetWidth603-Michael-Verheyden-Atelier-5

Vi synes, det er fedt at få øjnene op for en designer, der kan noget unikt. Finde en, hvis DNA brænder så tydligt igennem uanset, hvad han rører ved. Selvom kendskabet rækker længere tilbage, er fascinationen til Michaël Verheyden(37) forholdsvis ny. Den belgiske designer skaber objekter med en sublim, nærmest svævende skønhed.

FotorCreatedDet hele startede, da vi på et tidspunkt besøgte Oliver Gustav Studio og blev præsenteret for Michaël Verheydens designunivers. Han udfordrer vores forestilling om, hvad design kan. Tunge marmorkrukker, der vipper og vaser i en kombinationen af læder, messing og marmor. Samspillet mellem det minimalistiske design og tunge materialer, er det, der tiltaler os.

10635885_831253016905259_2920725152411676440_n

Han arbejder i simple former og i de mest elementære materialer – han forsøger at bruge læder på innovative måder og gerne i kombination med marmor, træ, velour eller messing. Fælles for materialerne er, at de ældes med ynde – og hvem vil ikke gerne investere i design, hvis udtryk holder i mange år – og kun bliver smukkere med tiden?

Skærmbillede 2015-06-02 kl. 17.19.22

Efter at have afsluttet sit studie i industrielt design ved Media & Design Academy, i Genk, Belgien, lancerede han sit eget mærke. Han samarbejdede med andre succesrige designere som Fabiaan Van Severen en Raf Simons (Dior), hvor han designede lædertasker og andre fashion accessories. I 2009 skabte han sin første home collection, som stadig høster stor international ros.

10959557_923855914311635_7008609045591794256_n

Når han designer et nyt produkt, laver han oftest prototypen selv og arbejder tæt sammen med de bedste kunsthåndværkere til den endelige produktion. De fede læderkrukker på billedet nedenfor syes for eksempel i in-house.

SOMESLASHTHINGS+MICHAEL+VERHEYDEN+00

michael_verheyden_-doblo_familie_0

2 kommentarer

 • Jesper

  Alt for lækre ting! :grinning:

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • happymountain

   Vi er helt enige! Det er verdensklasse! Fedt at opdage noget nyt og fedt!

   Tak for i aften!

   DBH Lars

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BY LASSEN FINALIST