Månedens designer

Herskabelig designlejlighed

I hjertet af Odense besøger vi denne måneds bolignavn. Her bor Charlotte Valentin, med sin mand Jesper og deres datter Kaisa. Du kender måske allerede Charlotte fra Instagram, hvor hun bag navnet CilotteValentin, poster øjebliksbilleder fra den herskabelige lejlighed fyldt med dansk design i verdensklasse. Happy Mountain er blevet inviteret indenfor til en mormorsnak om designklassikere, rødvinspletter og drømmen om en patriciervilla.

spisestue

Vi kender alle duften af nyvaskede brede, gamle plankegulve. Mmh, det er den duft, der møder os, da vi træder ind i entréen, hvor der er 3,5 meter til loftet – og hvor de store dannebrogsvinduer kaster kaskader af sommerlys ind i de to store stuer. Der er højt til loftet, og masser af lys i den skønne lejlighed på 70 kvadratmeter.

Vindue med fugle

Charlotte betegner sin stil, som klassisk, mormor, overraskende og personlig. 
De danske designklassikere danner fundamentet for lejligheden og krydres med gamle loppefund for at skabe personlighed. Hun er ikke bange for at blande nyt og gammelt – og hun tør at hænge provokerende kunst på væggen.

”Kunsten på min billedvæg overrasker ofte folk, de synes det er lidt bizart at have 4 nøgne kvinder på væggen og andre synes det er uhyggeligt med det mørke maleri af en fortabt kvinde i bandage.”

DSC01011_Fotor

Vi spurgte Charlotte til hendes forhold til danske designklassikere – og med julelys i øjnene forklarede hun:

”Jeg elsker danske designklassikere. Det er så smukt håndværk og de bærer bare på så meget sjæl og historie. Jeg er mest lyst til at købe mine møbler brugt, da de på den måde har en historie med sig og den smukkeste patina. Jeg har lige solgt ægget for at købe min drømmestol – the Chair af Hans J. Wegner.”

Sofa front_Fotor

LÆS OGSÅ: hjemme hos Maria / @design_addicted

stilleben på spisebord

I den herskabelige hvide spisestue med stuk, står de smukkeste patinerede spisebordsstole af Arne Jacobsen da også – de er fra 60’erne og læderet er SÅ smukt, perfekt patineret og fyldt med gamle rødvinspletter, hvilket vidner om mange gode stunder. Over bordet hænger den ikoniske kogle af Poul Henningsen i kobber, hvilket kompletterer de cognacfarvede syverstole og giver varme til rummet. Midt på bordet står et fint stilleben af  nyt og gammelt stentøj i forening med mundblæst glas.

FotorCreated

LÆS OGSÅ: hjemme hos @klindrupp: Designenthusiasterne højborg

Vi har fundet en lidelsesfælle i Charlotte; hun elsker nemlig også Royal Copenhagen. Tendensen er den samme; her mikses nyt og gammelt også – Samlingen favner bredt og krydses på tværs af hele stelplatformen. De historiske elementer danser så fint sammen, og fortæller en historie, hver gang hun dækker et bord, hvad end det er til familien selv, eller når de får gæster.

Køkkenskab

Parret er oprindeligt fra Jylland, og efter at lille Kaisa er kommet til verden, er pladsen blevet trang. Familien har købt en gammel patriciervilla fra 1897, som kræver en større renovering for at få det tilbage til dets oprindelige stil. Vi glæder os til at følge familiens jyske eventyr, og håber vi bliver inviteret indenfor igen. Hos Charlotte er den nemlig hjertevarme og hyggeligt. Tak fordi vi måtte kigge forbi.

De bedste hilsner
happy mountain logo black:grey

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Månedens designer