Simply Imperfect: Rethinking the Wabi-Sabi philosophy

Formland Autumn 2015: 31 års nordisk messetradition

Fire dages branchefest med alt, hvad hjertet begærer indenfor dansk interiør, design og livsstil, sluttede søndag og Formland formåede at øgede både antallet af udstillere, besøgende, butikker og udenlandske gæster. Vi ser tilbage på en begivenhedsrig weekend.

_DX21818Foto: Tony Brøchner / MCH

Formland er stedet, hvor vi mødes med kollegaer og samarbejdspartnere, hvor der skabes relationer, gøres forretninger, høres spændende foredrag og hentes ny inspiration. Vi tager jer med på en guidet rundtur og giver Jer vores highlights for Formland Autumn 2015.

“Autumn is a second spring when every leaf is a flower.”

Messen er en oplevelse, der forener det kommercielle med det kreative. Vi var på udkig i de inspirerende trendzoner og besøgte de kommercielle leverandører. Den kommende sæson byder igen på et væld af spændende, kreative og innovative nyheder fra branchens leverandører.

Light

LIGHT
Trendzonen LIGHT var lavet af Fly+Helsted og iscenesat som et grafisk stilleben med kraftig inspiration fra 80´ernes Memphis-tendens og med denne periodes farver, materialer og ikke mindst i kraft. Trenden beretter om materialer i metaller, marmor, glas, sten og beton. Farverne er især gul, koboltblå, rosa, mint, græsgrøn, sort og hvid.

De vilde sammensætninger af geometriske former sættes sammen som byggeklodser, så nye former opstår – og duoen havde arbejdet med lyskeglens skær. Udtrykket er kulørt og humoristisk men enkelt.

IMG_5798Foto: Krea_pernille

Dark december
Eckmann Studio stod bag trendområdet DARK DECEMBER og havde indrettet området med udgangspunkt i julens og vinterens farver. Sort som mørket, hvidt som sneen, grønt som gran, rosa som en morgen-vinterhimmel og guld som det fortryllende element.

At tage sig tid til at hygge med hjemmelavede ting er blevet en slags terapi i det moderne liv. Vi deltog derfor i en hyggelig workshop, hvor vi skulle lave vores egen juleplatte. (kan ses her) Efter at have været ude af modebilledet i flere årtier har platter nu fået en ny opblomstring. Unge designere og moderne kunsthåndværkere genopfinder platten med nye og helt anderledes, grafiske dekorationer.

getimage.ashx

Som et nyt tiltag var en række kreative iværksættere udvalgt til NORDIC BUZZ. NORDIC BUZZ har til formål at få nordiske kreative iværksættere godt på vej via matchmaking med professionelle indkøbere, udstillere og andre nordiske iværksættere. Det er altså en række mentorer, der har udvalgt de upcomming talenter – som fik muligheden for at vise deres design på messen. Vi havde glædet os til at møde de kreative iværksættere Roon & Rahn, et designmakkerpar fra Aarhus, som laver møbler og ikke mindst de kreative “Mood boards”, som de vandt en pris for.

moodboard_6

Vi var forbi Roon & Rahn for at ønske tillykke med prisen for den bedste forretningside og for at få et nærmere kig på ”Moodboard”, der er et fleksibelt og magnetisk knagesystem – Moodboardet er allerede solgt i flere lande og har tiltrukket opmærksomhed trods virksomhedens korte levetid.

LÆS OGSÅ: Unge talenter vinder ILVA Designpris 2014

AD_STOCKHOLM_Horizon_landscape kopiBernadotte & Kylberg har skabt nyt, unikt design til Stelton
Kollektionen Stockholm Horizon er inspireret af Stockholms skærgård – et sted som skifter udseende afhængigt af vejret, tidspunktet på dagen, lyset og ens eget humør. Designduoen har arbejdet med, hvordan vandets bevægelser reflekteres.

Kollektionen Stockholm Horizon består af tre vaser og fire skåle i forskellige størrelser. De er fremstillet af kold emalje og aluminium for at give kollektionen den rette følelse af kvalitet. Alt dekoreres i hånden, hvilket giver hver produkt et helt unikt udtryk.

Flos - IC lights Designeren Michael Anastassiades har designet denne flotte IC serie for Flos, som består af væglamper, bordlamper, gulvlamper og pendler. Idéen til lamperne kom, da han så en video af en ”Contact Juggler”. Deraf skabte han IC serien, hvor kuglen er udgangspunktet i lampen, kun let fastmonteret på en stang.

OldFashionedCrispy serien af Frederik Bagger har et stærkt og moderne udtryk. Nu tilføjes der en karaffel til Crispy serien, som passer perfekt ind med sin stringente formgivning. Detaljerne er diamantslebet ind i overfladen, og tilfører et maskulint twist til glasset.

IittalaInterior20152Kaasa – Et fyrtårn af flammende skønhed
Inspireret af lyset, der guider sejlerne på de finske have, har kunstneren Ilkka Suppanen skabt en mundblæst fyrfadsstage, der som et fyrtårn kaster et yndefuldt og skarptlys.

Rødderne i Iittala går tilbage til 1881, da en glasfabrik blev etableret i en landsby af samme navn i det sydlige Finland. I dag producerer glasfabrikken stadig en fantastisk samling af designobjekter, såsom den ikoniske Aalto-vase, der pryder mange hjem. Designobjekter hvor essensen altid er kvalitet, æstetik og funktionalitet, hvilket er de vigtigste værdier i Iittala.

“I det kolde mørke får du intuitivt lyst til at omfavne lyset og lade varmen kilde mod håndfladerne. Formen er meget forenklet, og vi har fokuseret på selve detaljerne – den interessante farvepalette fra Iittalas omfattende farvebibliotek såvel som detaljerne i formen, der er med til at skabe den perfekte stemning,” siger Ilkka Suppanen.

Mørke kan ved hjælp af lysglimt skabe glæde og optisme. Det er en af nøglesætningerne for denne kommende tid; en mørk tid med hygge, eftertænksomhed, håndværk, multifunktionalitet og kvalitet. Vi har meget godt i vente. Her får i et kort glimt fra Formland 2015.

Det er altid meget inspirerende at networke, møde udstillerne, se deres stande, nyheder og høre, hvad tror de på og hvor skal vi hen. Tilbage sidder vi fyldt med indtryk, som skal bearbejdes. Formland er en event, som vi ser frem til hvert halvår og vi glæder os allerede til foråret, (4. februar – 7. februar) hvor der igen er messe.

De bedste hilsner

Stine & Lars

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Simply Imperfect: Rethinking the Wabi-Sabi philosophy