Indret dig med blå toner

En passion for blå siden 1775

Det er fredag og vi er feststemte – og det giver anledning til at fejre Royal Copenhagens 240 års jubilæum. Siden 1775 har porcelæn fra Royal Copenhagen været synonymt med kompromisløs kvalitet og moderne livsstil. Dengang som nu er grundstenen passion. Passion for håndværk, passion for kunst og passion for at skrive videre på porcelænshistorien. I centrum for jubilæumsfortællingen står stel nr. 1 – Musselmalet Riflet.

Blue_fluted_mix_page7

Royal Copenhagen er grundlagt med blåt blod i årerne af den danske dronning Juliane Marie, men det er ikke kun samhørigheden med kongehuset, der udgør virksomhedens adelsmærke. Håndværk, kvalitet og kunst er Royal Copenhagens DNA og sådan har det været, siden det allerførste stel blev skabt i 1775. Her malede man – med inspiration fra Østens porcelæn – blå krysantemumblomster på hvid glasur og stiliserede dem, så blomsten passede til den vestlige smag. Siden 1775 er det Musselmalede mønster gennem kreativ tænkning blevet fortolket, forfinet, drejet, forstørret og der findes i dag flere moderne fortolkninger af de gamle værdier.

Blue_fluted_plain_page19

Som en del af jubilæet relanceres bl.a. denne smukke opsats. En evig klassiker. Musselmalet Riflet fascinerer med sin klassiske alsidighed.

Med 240 års dansk designhistorie i ryggen skriver Royal Copenhagen i 2015 videre på fortællingen om et af verdens mest ikoniske porcelænsbrands, der bygger bro mellem tradition og fornyelse. De er nemlig kendt for deres vovemod, når de fornyer og nytænker.

Blue_fluted_mix_page14

11894423_10153003090981456_3228153516632216731_o

Oplev historiens vingesus
Jubilæet fejres med en udstilling – en tidsrejse, der viser de overdådige og tidstypiske borddækninger  fra 1775 til en globaliseret familie i nutidens Danmark. Udstillingen kan ses i Royal Copenhagen Flagship Store på Amagertorv frem til den 26. september.

 

Hjertelig tillykke fra Happy Mountain.

6fb9863626801cbd61aa474503be909c

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Indret dig med blå toner