Månedens designer

5 lune efterårsfavoritter

Efteråret er for alvor over os – solen står lavt på himlen, morgentågen, disen, de brændte farver, duftene, den klare, skarpe luft og tusmørkets farver er tilbage igen. En kølig tid, der indbyder til hygge inden døre med stearinlys under varme plaids. Vi giver Jer her 5 lune efterårsfavoritter.

NEW-WORKS-Velvet-Cushion-1-HRVelvet Cushions fra New Works
Det unge danske møbel- og designbrand, New Works, har indgået et samarbejde med grundlægger og tidligere designer bag mærkerne By Malene Birger og Day Birger et Mikkelsen, Malene Birger.

Vi arbejder på grænsen mellem kunst og design- håndværk, og Malene har samme tilgang til kunst og interiør, og kombinationen af færdigheder, håndværk og vores forskellige brancher gør kollektionen virkelig interessant. Møbelindustrien har meget at lære af modebranchen og omvendt.” Fortæller kreativ direktør for New Works, Knut Bendik Humlevik.

Skærmbillede 2015-10-01 kl. 12.56.25Nyfortolkning af arkitektlampen
Den ultraminimalistiske arbejdslampe NJP bord fra Louis Poulsen er et resultat af et nyetableret samarbejde med den japanske designvirksomhed nendo og designeren Oki Sato.

lp-brune-koedby-28Oki Sato dyrker ærligheden i sit design og fastholder et enkelt formsprog, hvor dekorative elementer fravælges og kun de funktionelle dele synliggøres og indgår harmonisk i det endelige produkt.

 Selvslukkende lysestage fra HAY
De fleste af os kan huske en barndomsfascinationen af den flimrende flammer. Tiden forsvandt og vi blev nærmest hypnotiseret af rytmen i den brændende lys. Et glædeligt minde, som den norske designer Lars Bellers nye design tager klart afsæt i. Lysestagen gemmer samtidigt på en ekstra smart designfeature.

selvslukkende-lysestage-hay-9JI9cFkxTdva7bJ41tf5FQ

Den norske designer Lars Beller har designet denne lysestage ved navn Moment i støbejern. Lysestagen er udstyret med en nål og en vægt – og når lyset brænder ned falder hætten ned over flammen og slukker lyset.

”Cast iron was the perfect functional, as well as aesthetic, match for this design. The matt and heavy appearance of this peculiar object creates a nice contrast to the brilliance of the slow burning flame.” Fortæller Lars Beller Fjetland.

THE ARCHITECTS CHOICE_NYHEDER EFTERÅR_VINTER 2015_FORSIDEThe Architects Choice
Smukke nye varme toner fra tyske GUAXS. Tysk glaskunst i verdensklasse. Der er både klassikere i nye farvekombinationer, og helt nye modeller med slibninger der ikke er set tidligere. Vaserne og fyrfadsstager repræsenterer høj håndværksmæssig kvalitet både i udformning og udførsel. De er mundblæst og håndslebne og derfor er ikke to vaser helt ens.

Skærmbillede 2015-10-01 kl. 13.39.29

Flere modeller er konstrueret med to lag glas i forskellige toner, som skaber et fortryllende spil i sammensætningen. Den efterfølgende slibning skaber forskellige tykkelser i glasset, som får vasen til at fremstå med en helt særlig fremtoning og stoflighed, som sjældent ses i glasvarer.

705528f0-246a-45d3-baf3-1d6e3c056125

Krukker fra Nordstjerne
Glaskrukkerne med marmorlåg har mange fine anvendelsesmuligheder. De har et nutidigt formsprog, der passer til den naturlige skandinaviske stil, vi sværger til.

– Jeg synes, at marmor er meget smuk, og det giver en god fornemmelse, når man rører ved den. Selvom man kan sige, at den er tung og hård, så har den alligevel en blødhed. Jeg er sådan en, der altid skal hen og røre, når jeg ser noget marmor. fortæller Henriette Schytz Bach, Designer Nordstjerne.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Månedens designer