5 lune efterårsfavoritter

Dansk håndværk siden 1825

Historien om Holmegaard er historien om dansk glaskunst, når det er bedst. Historien går 190 år tilbage. Med det her opslag se vi nærmere på , når nyt, gammelt og genfundet design mødes i en fin forening, der taler til både unge og ældre.

storflaskenbanner

Jubilæum, så det klukker

Har man sagt Holmegaard, har man næsten også sagt ”klukflaske”. Klukflasken er i manges øjne synonym for Holmegaard. Det var et af de første produkter, der blev sat i produktion og har været produceret siden 1840. Nu kommer den i en smuk røgbrun farve, der forener tidens farvevalg og 1950’ernes retrostil – og samtidig hylder den stolte glasdesigntradition.

Kluk-lyden, der ligger til grundfor flasken navn, opstår, når man skænker af flasken og møder luften i de karakteristiske søjler, der skaber flaskens design og gør den unik. Vi kan lige forestille os på barvognen med whisky eller cognac – et miks af smukke røgfarvede nuancer.

HO_4334006

Flasken sælges i limited edition og er skabt i præcist 1825 nummererede og graverede eksemplarer. Antallet der symboliserer det år, hvor Holmegaard åbner som Danmarks første reelle glasværk.

HO_4800111

En klassiker hyldes

En af Holmegaards helt store designprofiler Per Lütken designede tilbage i 1955 den klassiske procvenceskål, som har været produceret i 6 årtier. Designet hyldes nu med den særlige jubilæumsfarve i røgbrunt glas sammen med kluk-flasken. Skålen har trods sin lange levealder opnået status som en moderne klassiker og med den nye smukke dybe farve hyldes fortælling om dansk glaskunst. Skålen vil stå i skarp kontrast til trenden med råt træ og være fed som centerpiece på et råt og maskulint spisebord.

HO_4343805

I foråret 2015 lancerede Holmegaard den nye serie ’Old English’, der er skabt i tæt dialog med haveentusiasten Claus Dalby. Serien blev taget godt i mod blandt såvel som blomsterbørn og designfolk. Et enkelt, moderne vasedesign med bred fane, der holder blomsterne oppe på kanten og dermed iscenesætter blomsterbuketten optimalt og i dette efterår blev vasen lanceret i en supersize udgave, som er ideel til kæmpe voluminøse blomsterbuketter.

Vasen med det klassiske Holmegaards-udtryk fortæller om 190 års designtraditioner og viser, hvordan Holmegaard har formået at opbygge en nutidig international profil og men til stadighed sælger produkter, som er en fryd for samlere, men også nye kundegenerationer over hele verden.

HO_4343805_06

HO_4343805_02

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 lune efterårsfavoritter