Eberhart Furniture: Hvor der er vilje, er der vej

De største interiørtrends til efteråret 2016

28. juni 2016 publicerede ChriChri.dk artiklen om de største interiørtrends til efteråret 2016 som er kurateret og skrevet af Happy Mountain. Vi er naturligvis stolte over at være med til at dele vores interesse for design på en af Danmarks største kvindeplatforme. Læs eller genlæs artiklen her.

Efterår – før vi ved af det…

Selvom vi nyder de lune sommeraftner og de lyse nætter lige nu, er det snart efterår og tusmørke. Før vi får set os om, er det en kølig tid med hygge inden døre, stearinlys, og afslapning under varme plaids. Interiørstylisterne Stine Andsbjerg & Lars Birklykke fra bloggen Happy Mountain præsenterer Jer her for dette efterårs tendenser, hvor vi hylder de personlige hjem med personlige finurligheder, dets kontraster og unikke fortællinger.

Inden vi ser nærmere på efterårets hotteste tendenser, vil vi lige opsummere, hvor vi kommer fra. Naturen har i de senere år spillet en stor rolle i danskernes hjem; det har været en nem måde at tilføre varme og personlighed til de nordiske hjem. Vi er forbundet til den fascinerende natur, vi er omgivet af – derfor har det været naturligt for os at bringe rå, naturlige træelementer og planter ind i vores indretning. Men hvor skal vi hen nu? Vi bevæger os fra den nordiske indretning til et mere vovet udtryk, hvor vi skal udfordre os selv på form, farve og funktion.

Multifunktionalitet spiller en stadig større rolle og vi kan godt lide, at de produkter, vi omgiver os med har en ekstra værdi. Pi-No-Pi-No vaserne fra New Works er designet af Maija Puoskari og Tuukka Tujula og passer til blomster i alle højder. Når ikke vaserne er i brug, er der designet et lille trælåg, så vaserne transformeres til opbevaringsobjekter – det er en omtanke, der er både funktionel og fornuftig.

Billede 01 Less is more

Før finanskrisen så vi et grænseløst forbrug og vores hjem skulle skrige af luksus. Nu er vi blevet modne forbrugere og i vores travle hverdag er den største luksus: TID! Derfor er det vigtigt, at de produkter, vi omgiver os med bærer på en god historie og kan fremkalde følelser i os. Med andre ord søger vi inspiration i gammelt håndværk og gode traditioner – og vi mikser nyt med gammelt. To af modernismens mest ikoniske møbler PK22 ™ lounge chair og PK61 ™ coffee table af Poul Kjærholm fejrer dette efterår 60 års jubilæum og er derfor lavet en eksklusiv jubilæumsudgave, som kun forhandles i 12 måneder. Hvem vil ikke gerne slappe af i sådan en stol?

Billede 2 - FritzPå vores arbejdsplads opfordres vi konstant til at skulle yde mere og yde hurtigere. I en globaliseret verden er tid et komplekst begreb – derfor er vores hjem et helle i den travle hverdag. Globaliseringen har også muliggjort det at suge til os af andre kulturer – og særlig den japanske kultur er populær. Den simple æstetik og høje håndværksmæssige kvalitet er blot to af de sammenfald, der er mellem den japanske og danske designtradition. Materialerne er kommet i fokus og skal sammensættes på den helt rigtige måde, så man ser, hvad tingene er gjort af. 

Learning from Japan

Samspillet mellem form og tomhed er kendt fra den japanske æstetik. Ét af principperne i den japanske livsanskuelser er at simplificere og ‘minimalisere’, indtil kun det bedste og vigtigste står tilbage. På den måde skabes ro og harmoni. Blandt andet dette skulpturelle objekt formet af to ubrudte marmorringe af Kristina Dam. Det er den oplagte gaveidé til sensommerens bryllupper.Billede 3Sommerens lyse og friske farver erstattes af jordbundne farver med varmere og mørkere toner. Der kommer varmere toner på væggene, flere tekstiler på gulvet og i sofaen. Det er tilladt at lege med farver og teksturer og der findes ingen regler, når det kommer til sammensætningen. Det er netop kombinationen, der skaber dit personlige hjem. Den kongeblå Myra sofa fra Sofakompagniet er et godt eksempel på det. Den dybe blå farve er nemlig elegant sammen med rustne farver og metaller.

 

Billede 4Den metalliske trend fortsætter. Fascinationen for det futuriske udtryk det ukendte og det ydre rum. URKIOLA-kollektionen fra Georg Jensen er en række unikke og moderne cylindriske former med fine art déco-referencer i en minimalisk stil. Dermed repræsenterer kollektionen et fornyet designsprog men har klare referencer til brandets legendariske historie.

Billede 5Color of the year – emerald

Finske Iittala excellerer i tidløse designikoner og deres nye farve smaragd er smuk og vovet på en og samme tid. Den juvel-lignende farve er opsigtsvækkende og har et luksuriøst udtryk. Den smukke grønne farve kan bruges hele året og bliver kun endnu mere forfriskende og sofistikeret, når man tør at sætte den sammen med komplementær farver. Aalto’s ikoniske vase fylder i år 80 år. En evig klassiker og et must-have dette efterår.

Billede 6Hvis vi kort skal opsummere fortsætter kærligheden til naturens skattekammer – de gode materialer, fordybelse, traditioner og eftertænksomhed. Det nære og det trygge er altafgørende men også det vovede, ukendte og uventede præsenteres gennem farver, materialer og udtryk denne sæson.

 

Med ønsket om et smukt efterår

Happy Mountain x Chri Chri

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Eberhart Furniture: Hvor der er vilje, er der vej