Nedtælling til Formland Autumn 2018

Master of light: Limited PH 3/2-bordlampe

Som en hyldest til Poul Henningsen og hans geniale arbejde med lys præsenterer Louis Poulsen nu en Limited Edition af hans PH 3/2-bordlampe, som oprindeligt blev designet i 1927. Den eksklusive nye udgave har skærme af mundblæst, ravfarvet italiensk glas og stel af børstet messing.

Poul Henningsen lavede de første gang lamper i farvet glas i slutningen af 1920’erne for at tiltrække. Også dengang var de naturligt varierende farver med deres varme, individuelle udtryk og smukke håndværk populære. I 2017 lancerede Louis Poulsen igen den klassiske ravfarvede skærm i en Limited Edition PH 3 1⁄2-3-pendel med stel i messing – og nu lancerer de den smukke 3/2 bordlampe.

“Det ravfarvede glas fremhæver skærmenes organiske form. Og fordi glasset i hver enkelt lampe er fremstillet individuelt, adskiller lamperne sig alle lidt fra hinanden. Derfor er hver eneste PH 3/2 limited edition-bordlampe unik og lige så meget et kunstværk som en perfekt kilde til lys. De nye farver afspejler også de aktuelle retro-trends og et voksende ønske om at bringe varme, metalliske nuancer som guld og messing ind i det moderne hjem.” Fortæller Rasmus Markholt, produkt- og designchef hos Louis Poulsen.

En perlerække af Poul Henningsens signaturelementer
Foruden det legendariske treskærmssystem fra 1926 indeholder PH 3/2 bordlampen en perlerække af signaturelementer.

Stellet til den nye specialudgave af PH 3/2-bordlampen er baseret på det stel, PH-bordlampen havde omkring 1927. Ligesom alle lampens metaldele er stellet lavet af messing med en let børstet overflade med fine linjer, der følger lampens konturer og form. Messingen er ubehandlet og får derfor en smuk, unik patina med tiden, hvis man vælger ikke at polere den.

Afbryderen på PH 3/2 Limited Edition kan spores tilbage til Henningsens bordlamper fra 1927. Afbryderen, der også er lavet af børstet messing, er placeret på standeren tæt på basen. Henningsens initialer er smukt indgraveret herunder.

Lampen vil kun være tilgængelig i perioden 1. oktober til 31. december 2018.

Photo: Louis Poulsen

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nedtælling til Formland Autumn 2018