KAY BOJESEN – En abeskøn nyhed

?Verden skal ikke være trist, og børn skal have det sjovt?.

Vi kender alle den skønne abe fra den respekterede designer Kay Bojesen. Mange af os fra vort barndomshjem, hvor vi har minder sammen med trædyrene. Selvom designet oprindeligt er tiltænkt børnene, appellerer det fine formsprog til alle designelskere og derfor bor aben i de fleste danske hjem og har opnået status som et designikon over hele verdenen.

Aben er designet i 1951 og Kay Bojesens glæde, lyst til at eksperimentere og ikke mindst hans skarpe fornemmelse for, hvad godt design er – gør at alle os designelskere har noget godt i vente til efteråret.

image[3]
@lisbethmoeller har lavet disse inspirerende  DIY-hylder, som udgør en fin collagevæg med personlige billeder,
tryk og de fine trædyr fra Kay Bojesen. Se mere på hendes Instagram-profil. 

Som overskriften antyder lancerer Kay Bojesen nu en ny størrelse abe. Aben måler 28 centimeter og bliver dermed en mellemstørrelse blandt de to eksisterende størrelser. Aben kommer i handlen primo september og kommer til at koste kr. 3.000. Personligt synes vi, at den nye abe har en god størrelse og et godt prispunkt. Perfekt til at sidde på en hylde eller en reol.

Et designikon, der på grund af sin nye størrelse vil vække opsigt blandt børn og voksne.

Kay Bojesen nyhed

Vidste du?
At produktionen af Kay Bojesen aben stadig finder sted i Danmark. Resten af trædyrene er sendt under varmere himmelstrøg og produceres i Asien. Risikoen for, at produktionen af aben ville rende ind i problemer, satte en stopklods for turen til Østen. Kompleksiteten ved aben gør, at det ikke er noget, man bare kan flytte. 

Fotor070720051Vi har været på udkig ved vores følgere  for at se, hvordan de anvender trædyrene i deres indretning. Trædyrene passer ind i de fleste hjem og stilarter. Tak til @tizianatuba @brittneylarsson og @maymalek for de flotte billeder, som vi håber kan være med til inspirere Jer. Fotor0707201855

Har du ikke fået nok af Kay Bojesen, kan du besøge Sophienholm-udstillingen frem til den 21. september. Her er en udstilling om den danske sølvsmed og designer Kay Bojesen (1886?1958), som udover at være far til aben også er manden bag det internationalt prisbelønnede nationalbestik Grand Prix ? et legebarn, der tog kunsthåndværket dybt alvorligt. Sophienholm har fyldt salene med Kay Bojesens glade legetøj og smukke sølv. På udstillingen har du desuden muligheden for at få fingrene i den nye størrelse abe. Der sælges 500 stk. i forbindelse med den aktuelle udstilling. 

Udstillingen er åben hverdage undtagen mandag: 11-17. Søndage og helligdage: 11-17.

 

De bedste hilsner

Stine & Lars

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *