En passion for blå siden 1775

Reflections by Hugau/Larsson

Er du på udkig efter noget opsigtsvækkende og luksuspræget kunst til dit hjem? Så læs med her.

glanz-04

Reflections by Hugau/Larsson er et designsamarbejde mellem Julie Hugau og Andrea Larsson. Visionen er at forene delikate og sarte materialer med klassiske figurer for at skabe et funktionelt kunststykke og på den måde bryde med den traditionelle opfattelse af vægdekoration – og hvad vægdekoration skal kunne.

FotorCreated

De har altså arbejdet med, hvordan man kan forene dekoration og kunst på en og samme tid – og på den måde skabe en ny, spændende rumoplevelse med deres unikke spejlkunst og innovative krystallysestager.

Diamond-X-Large-image

Ægte luksus har ikke nogen pris
I designprocessen var Julie og Andrea blandt andet inspireret af det grafiske udtryk i Art Deco stilarten i 1920’erne. I den tid var man var stærkt inspireret af rene linjer og stærke kurver. Art Deco bliver ofte defineret som en luksuspræget stilart for den intellektuelle overklasse i Frankrig og USA. I dag betragter vi den som ”ægte retro” – og den øver den stadig stor indflydelse på nutidens kunst og design. Reflections by Hugau/Larsson er et skoleeksempel på det.

Inspirationen fra de dekorative former i spejlene kan findes i datidens fascination for alt som var i bevægelse. Et godt eksempel på stilperiodens byggekunst er Chrysler bygningen på Manhatten i New York.

FotorC3reated

’The new International style’
Objekterne er skabt med kraftig inspiration fra 80´ernes Memphis-tendens og med denne periodes kraft. En tidsperiode, hvor man udfordrer idéen med nye former, farver, teksture. De vilde sammensætninger af geometriske former sættes sammen som byggeklodser og skaber nye vilde former.

Det er en meget kontrastfyldt stilart – nærmest provokerende – men med klart afsæt fra Art Deco, hvilket afspejles i de skinnende overflader, der giver et overdådigt udtryk i en meget minimalistisk tid.

FotorCreated2

Resultatet er banebrydende og opsigtsvækkende. Ikke mindst så indfrier det duoens ønske om at skabe noget nyt, skabe noget anderledes, der bryder med den traditionelle stil og samtidig skabe noget, der kan reflektere lyset – og på den måde skabe nye oplevelser i rummet.

Stud_1_yellowgold2

Objekterne bryder med vores opfattelse af, hvad de skinnende materialer kan. De knivskarpe forme kaster refleksioner rundt i rummet – og er samtidig anvendelige. Foruden den smukke håndlavede spejlkunst, har de nemlig designet side tables og en serie af lysestager i krystal med et stærkt grafisk udtryk. Vi elsker det – udtrykket emmer af spænding og mystik og skriger af eksklusivtet.

FotorCreated1

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En passion for blå siden 1775