Vind efterårsnyhed fra By Nord

Heavy #RCspam

Som alle, der følger med på Instagram ved, har vi et stort bankende blåt hjerte for kongeligt porcelæn og musselmalet motiver. Det var faktisk det blå guld, der i tidernes morgen bragte os sammen. Interessen for Royal Copenhagen er massiv på de sociale medier og tusindvis af instagrambrugere viser hver morgen deres morgenkaffe i håb om at få dagens royale fix – og er på den måde med til inspirere et større fællesskab af engagerede samlere. Vi runder weekenden af med en gang heavy #RCspam og starter med et stort coffee splash.

SKÅL I KAFFE – Her får du dagens royale fix!

j'Men hvorfor var det netop Royal Copenhagen, der bragte os sammen? Det var forkærligheden for godt håndværk, vores dybtfølte passion for dansk design – det hele fordøjet på en blanding af guldkarameller og god kaffe hjemme i sofaen på Instagram. Et par kopper kaffe er drukket siden – og meget er sket. En blog kom til og vi er i dag begge udnævnt som brandambassadører for Royal Copenhagen på instagram. Vi er stolte over at repræsentere et håndværk, der hviler på mere end 225 års håndværkstraditioner.

IMG_7345 (1)

Det fantastiske ved at samle Royal Copenhagen er de uendelige muligheder for at sammensætte og kombinere med hele stelplatformen. Vi har her prøvet at skabe et nyt, modigt udtryk gennem funktionalitet ved at tage et dristigt spring og anvende opbevaringskrukken som champagnekøler. Vi mener, at det handler om at forlænge anvendelsesmulighederne og finde nye spændende udtryk. På den måde tilfører man sin samling personlighed. 

IMG_7147

Royal Copenhagen blev grundlagt i 1775 og er en af verdens ældste virksomheder. Dengang var der sikkert ikke tænkt på termokopper og mørke, matte overflader, men det er resultatet af den udvikling, som Royal Copenhagen formår at følge. Det sker selvfølgelig med meget stor respekt for traditionerne – og en af traditionerne er den smukke blå farve, som anvendes til mange af de bemalede dekorationer. Blå symboliserer kærlighed. Det er troskabens og hemmelighedens farve. Det er (selvfølgelig) vores yndlingsfarve.  Kobolt er i årtusinder blevet brugt til at give glas, glasur og keramik en intens blå farve i alverdens kulturer.

moderne

Det hele startede med Musselmalet Riflet og alle stellene tager i dag afsæt i det mønster, som blev skabt i 1775. Musselmalet Riflet fascinerer med sin klassiske alsidighed. Den yndefulde dekoration fremhæver de delikate former og det fine håndværk, der ligger bag hver steldel. Musselmalet Riflet er vores yndlingsstel – netop på grund af sin tidsløshed; det kan bruges hver dag som basis for en unik kollektion af Royal Copenhagens porcelæn, hvor det traditionelle mikses med det moderne. En evig klassiker. Her mikses med Blå Mega Riflet og det nye Blå Riflet. Det er stellet, hvor modsætninger mødes, og et helt nyt udtryk opstår. Den rå og matte glasering i den kendte kongeblå farve er smuk sammen med de klassiske og elegante rifler og blomstrende dekorationer. 

IMG_7137

Vi håber I kan lide billederne.  Alle billederne er ejet af Happy Mountain og må ikke deles uden vores skriftlige tilladelse. 

Med ønsket om en dejlig søndag!
@andsbjerg & @birklykke

 

Vidste du?

… at når du holder en færdig kop eller tallerken i din hånd, har den allerede været gennem op til 30 par hænder – som har taget porcelænsleret gennem støbning, maling, brænding, glasering og pakning. Se videoen her og se alle faserne i det ædle porcelænshåndværk. Man kan næsten forestille sig kalkduften af porcelænsler.

 

 

3 kommentarer

 • Nice post. I was checking constantly this blog and I’m impressed! Very helpful inoiamrtofn specially the closing phase I handle such info a lot. I used to be seeking this particular info for a long time. Thank you and good luck.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina Luther

  Smukkere end smukt ⭐️- Happy mountain er en af de væsenligste årsager til at , jeg er blevet samler ⭐️I er så inspirende – Bla også fordi at , i viser at det ik skal gemmes væk, men bruges i hverdagen . Maden smager bare bedre på et smukt stel

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er så sandt som det er sagt Karina 🙂 Det skal nemlig bruges hver dag! Tak for dine flotte ord 🙂 Kh fra Lars og Stine

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vind efterårsnyhed fra By Nord